Bandfotografie

Bandfotografie 

De perfecte combinatie voor mij is bandfotografie. Want het is een mix van concertfotografie en portretfotografie. 

Muziekfotografie is al langere tijd een grote passie van mij. Daarnaast ben ik mij verder gaan specialiseren. Namelijk in portretfotografie. Dit maakte dat ik mij ook ging verdiepen in bandshoots. Ik vind het erg tof om een mooie serie bandfoto’s te maken. Zo maak ik kennis met mensen uit de verschillende genres muziek. Dat maakt het boeiend en uitdagend.

Bandfotografie. Wat moet ik me daar bij voorstellen?

Publiciteit

Elke artiest kent het. Je hebt goede foto’s nodig  voor publiciteit. Want je wilt gezien te worden door de bookers. Zelf foto’s maken met je mobiele telefoon kan leuke foto’s opleveren op het kleine schermpje. Maar voor publicaties heb je foto’s in hoge resolutie nodig. En dan voldoen de telefoonfoto’s helaas niet. 

Hoge resolutie bandfoto’s

Foto’s in hoge resolutie kunnen vele malen vergroot worden. Dus dan zijn ze altijd bruikbaar. Bijvoorbeeld voor affiches. Welke worden gemaakt om een op handen zijnde concerttour aan te kondigen.

Alied Fotografie biedt bandfotografie aan. En dat tegen een aantrekkelijk tarief. De digitale bestanden worden in hoge resolutie geleverd. Maar ook gebruiksklaar  voor social media. Uiteraard in de juiste resolutie.

Bandfotografie - Dim Crimson - Bandfotograaf Alied Fotografie 2

De mogelijkheden binnen bandfotografie

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen het fotograferen van bands. Maar vanzelfsprekend ook van individuele artiesten.

Individuele foto’s in mijn thuisstudio

In mijn thuisstudio maken we meerdere individuele bandfoto’s. Want elk bandlid heeft zijn eigen karaktereigenschappen. En dat wil ik graag vastleggen. Vervolgens bespreken we samen hoe de foto’s eruit komen te zien.

Individuele foto’s op locatie

Uiteraard is het ook mogelijk om op locatie te shooten. Wat denk je in dat geval van je eigen muziekstudio? Of in een concertzaal? Bij een met graffiti beschilderde muur? Zo zijn er legio mogelijkheden binnen de bandfotografie.

Bandfotografie op locatie

De gezamenlijke bandfoto’s maken we op locatie. Samen maken we een plan. En we zoeken een geschikte plek om te fotograferen.

In combinatie met een concertreportage

De bandshoot kan ook worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met een concertreportage. Daarvoor geldt een speciaal tarief. Vraag een offerte op.

Presskitfoto’s

We kunnen ook een mooi presskit-pakket samen stellen. Ook dat valt onder bandfotografie. Daarnaast zijn er ook combinaties mogelijk. Zoals onder andere met een concertreportage.

Jij geeft aan wat je graag wilt laten zien. Vervolgens stel ik voor jou een plan op. Die spreken we samen door. En aan de hand daarvan maak ik een Plan van Aanpak.

Bandfotografie - presskit Dim Crimson - Bandfotograaf Alied Fotografie

Meer informatie over bandfotografie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom bandfoto’s? 

Bekijk mijn portfolio om een indruk te krijgen van mijn werk

Laten we nader kennis maken

Wil jij liever eerst een kennismakingsgesprek? Dat kan!
Als je hieronder je gegevens invult, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken.

 

Laten we een plan opstellen

Als je hieronder je gegevens invult, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken.
Dan bespreken we samen alle mogelijkheden en maken we een plan van aanpak.