Concertfotografie

Concertfotografie is al sinds 2014 mijn passie!

Wanneer ik tijdens een concert foto’s loop te maken, voel ik me als een vis in het water! Wat ik vind de combinatie van muziek en fotograferen geweldig! Daarom voel ik me zelfs bevoorrecht dat ik mag fotograferen! En wanneer je geniet tijdens het fotograferen, dan zie je dat terug in je foto’s.

De uitdagingen van concertfotografie

Licht en dynamiek

Het ene concert is het andere niet. En dat maakt concertfotografie ook zo boeiend. Want het beschikbare licht is nooit hetzelfde. Zo kun je de ene avond in een zaal staan, waarvan het podium goed belicht is. Maar een andere avond is het licht spaarzaam en sterk wisselend. Ook is er een zekere opbouw gelijk lopend met de muziek. Daarnaast speelt ook de dynamiek op het podium mee. Die kan ook sterk verschillen per act. Wat mij betreft geldt meestal: hoe meer beweging, hoe beter en uitdagender. Maar dat wil niet zeggen dat een rustig muziekgenre geen mooie platen op kan leveren. Integendeel zelfs!

Focus

Naast dat ik hou van die uitdagingen, is het ook elke keer weer leerzaam. Blijven controleren van de instellingen is dan ook heel belangrijk tijdens het fotograferen van een concert. Want wat ik wil, is het vastleggen van dat ene moment dat representatief is voor de show. Dat is waar het om draait bij concertfotografie. Dus blijf ik gefocust op zowel het podium als wat er gebeurt in de zaal. En zoek ik de verschillende hoeken en standpunten op die de mooiste platen geven. Ook staand tussen het publiek, om die kijker het gevoel te geven er zelf tussen te staan.

Concertfotografie - Slash 'n Roses - Legends of Rock Tribute Festival - Concertfotograaf Alied Fotografie

De mogelijkheden binnen concertfotografie

Naast de verschillen in het muziekgenre zijn er ook verschillende mogelijkheden qua concertfotografie.

Concertfotografie indoor

Voor concerten in onder andere poppodia, theaters, clubs en café’s. Deze concerten worden binnen gehouden en zijn dus niet afhankelijk van de weersomstandigheden.

Festivalfotografie

Wanneer de lente weer is begonnen, gaan ook de buitenfestivals weer van start. Met een uitbundig publiek en blije muzikanten. Maar ook indoor worden muziekfestivals gehouden. Een festival die ik al verschillende jaren heb mogen fotograferen is Legends of Rock Tribute Festival.

Backstagefotografie

Achter de schermen voor en na het concert. Hoe mooi is het om die momenten ook vast te laten leggen. Wanneer je samen in opperste concentratie aan het voorbereiden bent. Of juist relaxed nog even samen wat gaat eten of drinken. Maar ook na het concert. Want dan komt het gevoel van euforie. En juist dat moment zou ook vastgelegd moeten worden.

Bandshoot

Wil jij een mooie serie bandfoto’s? Kijk dan voor meer informatie op mijn pagina Bandfotografie.

Meer informatie over concertfotografie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom concertfotografie? 

Laten we nader kennis maken

Wil jij liever eerst een kennismakingsgesprek? Dat kan!
Als je hieronder je gegevens invult, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken.

 

Laten we een plan opstellen

Als je hieronder je gegevens invult, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken.
Dan bespreken we samen alle mogelijkheden en maken we een plan van aanpak.