band
fotografie

De perfecte combinatie voor mij is bandfotografie. Want het is een mix van 2 passies. Namelijk van concertfotografie en portretfotografie. 

Muziekfotografie is al langere tijd een grote passie van mij. Daarnaast ben ik mij verder gaan specialiseren. Namelijk in portretfotografie. Dit maakte dat ik mij ook ging verdiepen in bandshoots. Ik vind het erg tof om een mooie serie bandfoto’s te maken. Zo maak ik kennis met mensen uit de verschillende genres muziek. En juist dat maakt het boeiend en uitdagend.

Bandfotografie Dim Crimson 8 - Bandfotograaf Alied Fotografie

Bandfotografie. Wat moet ik me daar bij voorstellen?

Publiciteit

Elke artiest kent het. Je hebt goede foto’s nodig  voor publiciteit. Want je wilt gezien te worden door de bookers. En ja, zelf foto’s maken met je mobiele telefoon is een mogelijkheid. Dit kan zeker leuke foto’s opleveren op het kleine schermpje. Maar voor publicaties heb je foto’s in hoge resolutie nodig. En dan voldoen de telefoonfoto’s helaas niet. 

Hoge resolutie bandfoto's

Foto’s in hoge resolutie kunnen vele malen vergroot worden. Dus dan zijn ze altijd bruikbaar. Bijvoorbeeld voor affiches. Om een op handen zijnde concerttour aan te kondigen.

Alied Fotografie biedt bandfotografie aan. En dat tegen een aantrekkelijk tarief. De digitale bestanden worden in hoge resolutie geleverd. Maar ook gebruiksklaar  voor social media. Uiteraard in de juiste resolutie. Zo hoef je zelf niets meer aan te passen. 

De mogelijkheden binnen bandfotografie

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen het fotograferen van bands. Maar vanzelfsprekend ook van individuele artiesten.

Individuele foto's in mijn thuisstudio

In mijn thuisstudio maken we meerdere individuele bandfoto’s. Want elk bandlid heeft zijn eigen karaktereigenschappen. En dat wil ik graag vastleggen. Vervolgens bespreken we samen hoe de foto’s eruit komen te zien.

Individuele foto's op locatie

Uiteraard is het ook mogelijk om op locatie te shooten. Wat denk je in dat geval van je eigen muziekstudio? Of in een concertzaal? Misschien bij een met graffiti beschilderde muur? Zo zijn er legio mogelijkheden binnen de bandfotografie.

Bandfotografie op locatie

De gezamenlijke bandfoto’s maken we op locatie. Allereerst maken we samen een plan. En zoeken we een geschikte plek om te fotograferen. Vervolgens maak ik een Plan van Aanpak. Welke ik uiteraard met jullie bespreek.

Ben je benieuwd naar de prijzen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Of over de tarieven voor bandfotografie? Kijk dan op de pagina Pakketten voor alle informatie.

Wellicht wil je liever een op maat gemaakte berekening? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan!

In combinatie met een concertreportage

Wil je meer weten over de mogelijkheden en de tarieven voor bandfotografie? Kijk dan voor meer informatie op de pagina Pakketten.

Of wil je liever een op gemaakte berekening? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan!

De bandshoot kan ook worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met een concertreportage. Daarvoor geldt een speciaal tarief. Vraag een offerte op.

Of heb je andere ideeën wat betreft de bandfotografie? Laat het mij weten, dan maak ik voor jou een offerte.

presskitfoto's

We kunnen ook een mooi presskit-pakket samen stellen. Ook dat valt onder bandfotografie. Daarnaast zijn er ook combinaties mogelijk. Zoals onder andere met een concertreportage.

Jij geeft aan wat je graag wilt laten zien. Vervolgens stel ik voor jou een plan op. Die spreken we samen door. En aan de hand daarvan maak ik een Plan van Aanpak.

neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?