Fotograaf Alied Fotografie

Maak kennis met Alied

Hi, ik ben Alied Fotografie!

Ik ben
portret- en concertfotograaf.

Woonachtig in het oosten van het Nederland. 

Ik ga je meer vertellen over Alied Fotografie.

Zolang ik me kan herinneren ben ik creatief geweest op allerlei gebieden. Van tekenen tot het maken van mozaïeken. En van het maken van spellen tot het beoefenen van fotografie.

Ik was altijd al bezig met het maken van portretten. Ik tekende en schilderde voornamelijk portretten van bekende artiesten. En daarnaast van mensen die ik ontmoette tijdens mijn rondreizen in verre landen. 

Hoe fotografie mijn leven veranderde

Sinds 2014 ben ik concertfotograaf. Hierbij kan ik mijn liefde voor fotografie combineren met mijn andere passie: muziek. En sinds 2020 ben ik ook portretfotograaf. Omdat ik ervan houd om de mens op zijn mooist te laten zien. En met mooi bedoel ik de puurheid wat ieder mens in zich heeft.

Mijn camera en ik

Maar nu vraag je je zeker af waarom fotografie mijn leven heeft veranderd? In 2011 heb ik een ernstig auto-ongeval gehad, met als gevolg een chronische whiplash. Met veel nekpijn, hoofdpijn, evenwichtsstoornissen etc. Daarvoor kwam ik in een revalidatiecentrum terecht. 

En juist daar werd ik gestimuleerd mijn camera weer eens te pakken. Omdat mijn grootste wens van dat moment was om weer eens te kunnen fotograferen. Daarom heb ik in maart 2014 mijn camera weer opgepakt. Ik gebruikte een statief, zodat ik mijn nek niet hoefde te belasten. Dus ik begon in het parkje tegenover het revalidatiecentrum met het fotograferen van bloemetjes en insecten. En door het kijken door de zoeker van de camera, leerde ik weer focussen. En stukje bij beetje ging dat heel langzaam beter.

Een nieuw Pad

Toen begon ik te beseffen dat dit ongeval een doel had gehad voor mij. Zoals ik door het ongeval letterlijk op een andere weg ben geslingerd, zo ben ik figuurlijk een nieuw pad gaan betreden.

Over Alied Fotografie

Studioportret Sarah - Portretfotograaf Alied Fotografie

Portretfotografie

Sinds 2020 ben ik ook portretfotograaf, waarbij ik de pure schoonheid van ieder mens vastleg met mijn camera. Ongeacht leeftijd, kleur of achtergrond. Ik werk zowel in mijn thuisstudio als op locatie.

Daarnaast ben ik in februari 2020 de opleiding Vakfotograaf aan de Fotovakschool in Apeldoorn gestart. Ik heb hier inmiddels de eerste 3 modules met zeer goed gevolg doorlopen. In september 2021 begon ik aan de vierde en laatste module. Tijdens deze opleiding is mijn fascinatie voor Portretfotografie ontstaan, omdat we vaak les kregen in de portretstudio. Ik vond het een mooie uitdaging om de diverse studiolampen uit te proberen en de verschillende resultaten te zien. 

In januari 2022 ben ik afgestudeerd en beschik ik ook over meerdere studiolampen, softboxen etc. in mijn thuisstudio en voor op locatie.

Concertfotografie

In die tijd heb ik ook geprobeerd weer eens een concert bij te wonen in een theaterzaal. Eindelijk weer rustig aan genieten van muziek. En daar werd mijn interesse gewekt om optredende artiesten te gaan fotograferen.

Voorzichtig begon ik met toestemming van ons plaatselijke theater het podium en de zaal te betreden met mijn camera. En wat genoot ik daarvan! Daarom vroeg ik in steeds meer theaters en poppodiums toestemming om te fotograferen en heel vaak was ik welkom! Ik legde verschillende concerten van diverse bekende artiesten vast.

In 2018 begon ik te fotograferen voor poppodium Metropool, waar ik nog steeds met veel plezier werk. Ik geniet van het vastleggen van mooie platen zowel op het podium als in de zaal! En ik geniet van de sfeer, de muziek en focus me ondertussen op wat er allemaal rondom mij gebeurt. Ik voel me dan als een “vis in het water”.

Concert Trailer Trash Tremblers - Lucky Metalfest - Concertfotograaf Alied Fotografie
Presskitfoto Dim Crimson 9 - Presskitfotograaf Alied Fotografie

Bandfoto en presskit

En vanaf 2021 kun jij als artiest ook bij mij terecht voor foto’s van jou en je band. Eventueel kunnen we je serie concertfoto’s ook uitbreiden met een fotoserie backstage. En bovendien kun je ook voor een volledige serie portretfoto’s voor je presskit bij mij terecht! Desgewenst kan ik ook je gehele presskit verzorgen, uiteraard in samenspraak met jou! Kortom, heel veel is mogelijk, dus neem gerust contact met mij op!

Festivalfotografie

Ook voor festivalfotografie kun je bij mij aankloppen! Ik vind het heerlijk om alle aspecten van het festival gedurende de dag vast te leggen. 

Festivalfotografie - Afrika Festival Hertme 2022 - Festivalfotograaf Alied Fotografie - 00186
It is more important to click with people than to click the shutter.
Alfred Eisenstaedt

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?